EN KURALLARı OF C# OBJECT KULLANıMı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Blog Article



Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak bâtınin varlıkların dayalı özniteliklerini ve etkileşimlerini dershane olarak modelleme.

object o1 = "ali"; object o2 = 12.5f; object o3 = 'c'; object o4 = true; Mafevkda object tipiyle oluşturulan bileğustalıkkenler bulunmaktadır.

Her bir yapı farklı bir mimarinın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda geliştirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok net bir örnektir. Orantılı zamanlarda kullanmanın başarım ve hizmet açısından maliyeti ne denli azalttığı aşikardır.

Örneğin veritabanından bir şart silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması delegate ile bünyelır.

Bu alanda yahut gayrı bir alanda, benim ve öbür yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz manaına gelmemektedir.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini üfürükçülük etmek yahut açmak bir çok kodun çkızılışmasına sonucu C# Object Kullanımı oluyor. Eğer Tag kıymeti yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Bu makaslamakmızda var ve object bileğalışverişkenlerinin tasarruf ve gestaltsından bahsedeceğiz.Gayrı bileğmaslahatkenlerle arasındaki farktan ziyade bu iki değişebilir arasındaki nüansı anlamak elan önemli.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişken oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değmeslekkeni Unboxing uygulamak karınin zirdaki anlayışlemi yapmamız gerekiyor.

C# List Elbette Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri yahut nesneleri listelememizi esenlar. Hoppadak hoppadak herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Text                           : Burası formun üstteki yazısını bileğsoruntirmemizi sağlar.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i muhtevaeriisnde 3 pare metot durum almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız öteki türetilmiş sınıflarımız ile yan yana kullanacağız.

Interface içine metot tanılamamlaması yaparız lakin medarımaişetlemleri yazmayız. Gestaltlmasını istediğimiz maslahatlemleri, Interface ‘i uyguladığımız derslik içerisine yazarız.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan alfabelmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara mevla olmasını esenlıyoruz. Başka bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page